Hallo daar!

Ik ben Stéphanie, in 2019 ben ik moeder geworden van 2 prachtige tweelingjongens en sinds hun geboorte ben ik nog bewuster geworden van het milieu en de wereld die zij zullen hebben waarin ik opgroei.

Naast het kopen van veel babyspullen tweedehands, wilde ik er zeker van zijn dat de nieuwe dingen die ik kocht ook erg duurzaam waren. Zo is mijn interesse voor gerecyclede stof gegroeid. Biologisch katoen is al een grote stap in de goede richting, maar ik wil nog een stap verder gaan met gerecycled materiaal, gerecycled katoen – en op deze manier zoveel mogelijk gebruik maken van wat er al aanwezig is op onze grote planeet.

Zo werd “Ridges and Steam” geboren – een weerspiegeling van mijn liefde voor de bergen en de natuur in het algemeen (Ridges) en mijn passie voor dit project (Steam) ;-). En leuk weetje: het weerspiegelt ook de bijnamen van mijn man en mij 😊

Met 'Ridges & Steam' hoop ik dat mensen onze gerecyclede basics zullen verkiezen boven niet-gerecyclede items en op deze manier zijn we een kleintje stap dichter bij een betere wereld met in ieder geval een beetje minder afval.

Dikke kus, Stéphanie

 • water-drop-png-white - Ridges And Steam

  6700 liter water

  Deze 6700 liter zou gebruikt zijn om de katoenplanten water te geven...

 • 10 kg CO2

  10 kg CO2 wordt niet in de natuur uitgestoten

 • 5 m2 landgebruik

  Als het gemaakt zou zijn van traditioneel katoen, hadden we 5 m2 katoenland nodig gehad voor 1 trui.

 • 1 kg chemicaliën

  1 kg chemicaliën voor de landbouw van katoenvelden werd niet in de natuur verspreid.

1 van 4

GERECYCLEERD, WAT?

Onze volledige collectie is gemaakt van gerecycled katoen. Dit is gemaakt van afval voor en na de consument, dat in kleine stukjes wordt gesneden. Van deze stukken worden nieuwe vezels gemaakt, gecombineerd met biologisch katoen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat nog steeds de beste kwaliteit heeft.

Snijden, Het naaien en borduren van onze collecties gebeurt in Portugal op een eerlijke manier door een familiebedrijf dat eigendom is van vrouwen.

Onze producten zijn 100% katoen en daarom ook 100% recyclebaar. Maar geniet eerst een leven lang van uw product, want ze zijn ontworpen om lang mee te gaan! ;-)

WE CARE

We didn’t only want to go for recycled cotton in our clothes, but we wanted to pursue this in the whole chain from us to you. We use biodegradable, compostable bags to pack your products in the factory and when we send the product to you, we do that in recycled FSC-certified cardboard boxes. All paper uses is 100% recycled paper and FSC-certified.

1 van 4